Run for Emilie 2022

Paasmaandag, een stralend zonnetje, vele lopers en … TFSR op de Run for Emilie. Wij konden de aanwezigen wat bijleren over het verkeer dankzij onze quiz. 3 gelukkigen wonnen een goodie bag met enkele leuke spulletjes.

Bij onze buren kon je promillebrillen proberen of met een VR-bril de dode hoek leren kennen bij een vrachtwagen.

Hopelijk tot volgend jaar! En … Don’t drink and drive, please

Infopakket alcohol bij VMS Sint-Michiel te Roeselare

De 6e jaars van de Vrije Middelbare School Sint-Michiel in Roeselare kregen op donderdagvoormiddag 24 februari een aantal workshops rond verkeer. Naast een tuimelwagen en een sessie over afleidingen in het verkeer, mochten wij het infopakket alcohol geven.

De leerlingen werden ondergedompeld in de wereld van alcohol, we werden – virtueel – dronken en terug nuchter. Op het einde van de presentatie kwamen de promillebrillen boven…

Ben jij een enthousiaste vrijwilliger?

Vind je ook dat de wegen wat veiliger mogen? Wil je helpen om het aantal slachtoffers op de weg te laten dalen? Dan ben je zeer welkom bij ons!

Sinds 2008 zetten de vrijwilligers van Together for safer roads vzw (TFSR) zich in om mensen te sensibiliseren, te wijzen op de gevaren van alcohol in het verkeer, de dode hoek te duiden. Soms met een leuke quiz, soms met een infopakket of andere acties. Op evenementen, scholen en bedrijven…

Voor 2022 hebben we al 5 acties op onze agenda. Een op 24 februari en 4 in de week van 21 maart. Kom jij ons team versterken? Schrijf je dan hieronder snel in als vrijwilliger!

* verplichte velden

/ / ( dd / mm / yyyy )
Nieuwsbrieven ontvangen?

Actie op evenementen
Promillebrillen
Dode hoek simulatie

Laatste jaar subsidie via Slimme Mobiele Scholen

Het schooljaar 2021 – 2022 is het laatste jaar waar Vlaamse en Brusselse Nederlandstalige secundaire scholen beroep kunnen doen op de subsidie van Slimme Mobiele Scholen om verkeerseducatie te verzorgen. Er wordt iets nieuws voorbereidt voor het volgende schooljaar. Meer informatie op: https://www.verkeeropschool.be/projecten/slimme-mobiele-scholen.

Profiteer dus nog snel van het aanbod dat wij jullie kunnen bieden met subsidie van SMS. Je kan ons aanbod op onze site vinden. Bestellen moet wel via de webshop van verkeer op school. Tik als zoekterm ‘TFSR’ in om ons aanbod te zien.

Autovrije zondag in Haaltert

Zoals elk jaar konden we ook dit jaar genieten van een autovrije zondag. Dit jaar waren wij te gast in Haaltert met de dode hoek simulatie, de promillebrillen en onze infostand met quiz! Een zonnige dag en veel blije gezichten.

We hebben enkele foto’s hieronder verzameld. Onze speciale dank naar het gemeentebestuur de puike organisatie en naar Valckenier voor de wagen.

Autovrije zondag in Beveren 2020

Een speciale editie van de autovrije zondag in Beveren, vorige zondag 20 september. Met in acht nemen van alle mogelijke voorzorgsmaatregelen was het een heel mooie zondagnamiddag in Beveren.

De autovrije zondag is de traditionele afsluiter van de week van de mobiliteit. Met tal van activiteiten nodigen steden en gemeenten hun inwoners uit om een leuke namiddag te beleven dicht bij huis. Zo ook in Beveren. Het centrum werd autovrij gemaakt tussen 12u en 18u.

Naast de andere activiteiten waren wij aanwezig met onze quiz en de dode hoek. Een foto impressie kan je hieronder vinden. Wij bedanken de gemeente Beveren voor de organisatie van de autovrije zondag en Volvo garage De Keulenaer.

Speciale dank aan Volvo garage De Keulenaer

Auto vrije zondag, TFSR in actie!

Beveren in 2019

Door de maatregelen rond het corona virus, waren er geen acties van TFSR. Maar daar komt verandering in!

Zondag 20 september is er weer een auto vrije dag. Bij verschillende gemeenten zijn de activiteiten afgelast, maar de gemeente Beveren zet nog door, onder voorbehoud natuurlijk.

We zullen er met de dode hoek en onze infostand met quiz de aanwezigen op een coronaveilige manier onderhouden in verkeersveiligheid.

Wil je er ook bij zijn? Schrijf je in als vrijwilliger!

Een vraagje…

We organiseerden 2 jaar een leuke fietstocht. We vroegen op de Algemene Vergadering of en wat we dit jaar konden doen. Er kwam een leuk idee en een datum. Tot …

Tot bleek dat de maatschappij dooreengeschud werd door het corona virus. We kunnen het evenement niet organiseren op de afgesproken datum. Een latere datum dit jaar prikken leek ons ook niet realistisch. Er gaan vermoedelijk heel veel evenementen opschuiven naar het najaar.

Wij verhuizen het evenement naar volgend jaar en vragen jou wat je graag zou meemaken. Laat je het even weten via onderstaande vraagjes?

Infopakket Alcohol in Aalst

Op donderdag 13 februari kregen de leerlingen uit het 3e van TechniGO! in Aalst het bezoek van onze vrijwilligers. We hadden ons infopakket alcohol en de promillebrillen bij.

Na een leerzame presentatie werd het pas echt leuk. De brillen werden bovengehaald en iedereen mocht eens ervaren hoe het voelt om (te veel) gedronken te hebben…

Oeps, de coördinatie is wat zoek als je gedronken hebt…