Autovrije zondag in Beveren 2020

Een speciale editie van de autovrije zondag in Beveren, vorige zondag 20 september. Met in acht nemen van alle mogelijke voorzorgsmaatregelen was het een heel mooie zondagnamiddag in Beveren.

De autovrije zondag is de traditionele afsluiter van de week van de mobiliteit. Met tal van activiteiten nodigen steden en gemeenten hun inwoners uit om een leuke namiddag te beleven dicht bij huis. Zo ook in Beveren. Het centrum werd autovrij gemaakt tussen 12u en 18u.

Naast de andere activiteiten waren wij aanwezig met onze quiz en de dode hoek. Een foto impressie kan je hieronder vinden. Wij bedanken de gemeente Beveren voor de organisatie van de autovrije zondag en Volvo garage De Keulenaer.

Speciale dank aan Volvo garage De Keulenaer

Auto vrije zondag, TFSR in actie!

Beveren in 2019

Door de maatregelen rond het corona virus, waren er geen acties van TFSR. Maar daar komt verandering in!

Zondag 20 september is er weer een auto vrije dag. Bij verschillende gemeenten zijn de activiteiten afgelast, maar de gemeente Beveren zet nog door, onder voorbehoud natuurlijk.

We zullen er met de dode hoek en onze infostand met quiz de aanwezigen op een coronaveilige manier onderhouden in verkeersveiligheid.

Wil je er ook bij zijn? Schrijf je in als vrijwilliger!

Een vraagje…

We organiseerden 2 jaar een leuke fietstocht. We vroegen op de Algemene Vergadering of en wat we dit jaar konden doen. Er kwam een leuk idee en een datum. Tot …

Tot bleek dat de maatschappij dooreengeschud werd door het corona virus. We kunnen het evenement niet organiseren op de afgesproken datum. Een latere datum dit jaar prikken leek ons ook niet realistisch. Er gaan vermoedelijk heel veel evenementen opschuiven naar het najaar.

Wij verhuizen het evenement naar volgend jaar en vragen jou wat je graag zou meemaken. Laat je het even weten via onderstaande vraagjes?

Infopakket Alcohol in Aalst

Op donderdag 13 februari kregen de leerlingen uit het 3e van TechniGO! in Aalst het bezoek van onze vrijwilligers. We hadden ons infopakket alcohol en de promillebrillen bij.

Na een leerzame presentatie werd het pas echt leuk. De brillen werden bovengehaald en iedereen mocht eens ervaren hoe het voelt om (te veel) gedronken te hebben…

Oeps, de coördinatie is wat zoek als je gedronken hebt…

Een zwarte dag voor Aalst en de verkeersveiligheid

Gisteren, woensdag 11 december, was een zwarte dag voor Aalst en de verkeersveiligheid. Een jongen van 11 komt om bij een ongeval met een vrachtwagen. (https://vrtnws.be/p.GanVMDE4J)

Ook bij TFSR vzw zijn we geschokt door de tragische gebeurtenis zo dicht bij ons. We leven mee met de familie, klasgenootjes, leerkrachten, vrienden, chauffeurs en wensen iedereen sterkte in deze donkere periode.

TFSR vzw zet zich al meer dan 10 jaar in voor een veiliger verkeer met verschillende acties in scholen, bedrijven en op evenementen. Met sensibiliseringsacties rond alcohol en dode hoek trachten we iedereen te bereiken en mee te laten werken aan een veilige omgeving. Het is de taak en de plicht van ons allemaal, samen gaan we voor een veiliger verkeer!

Veel media aandacht voor het verkeersfestival in Dilbeek

Naar aanleiding van het verkeersfestival in Dilbeek, kwam ook heel wat persaandacht. Het overzicht wordt aangevuld van zodra we alle informatie hebben.

Aflevering van ‘Kijk uit’

Nieuwsitem op ‘RINGtv’

https://www.ringtv.be/nieuws/verkeersfestival-voor-dilbeekse-kinderen

Geschreven pers en web

https://www.hln.be/in-de-buurt/dilbeek/tieners-schaven-verkeerskennis-bij-tijdens-verkeersfestival-in-autovrij-centrum~a872ca88/

https://www.persinfo.org/nl/nieuws/artikel/honderden-zesdeklassers-op-straat-tijdens-verkeersfestival/40557

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190919_04617838

https://www.dilbeek.be/nl/nieuws/zesdejaars-veiliger-de-baan-op-na-eerste-verkeersfestival

Verkeersfestival in Dilbeek

Op donderdag 19 september 2019 werd het centrum van Dilbeek volledig verkeersvrij gemaakt voor de 6e jaars van de lagere scholen.

De gemeente organiseerde samen met de politie een waar festival met tal van activiteiten en workshops. Ook wij waren van de partij met de promillebrillen en de dode hoek simulatie.

Enkele foto’s…